Manifestacija posvećena autohtonoj sorti „prokupac“
13. novembra 2019.
Podsticajna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje
14. novembra 2019.
Prikaži sve

Književni susret u prokupačkoj Biblioteci

Narodna biblioteka „Rade Drainac“, za ljubitelje pisane reči, sutra, u 18 sati, organizuje književno veče, na kome će Prokupčanin Stojan Obradović, predstaviti svoju novu knjigu. Reč je o knjizi pod nazivom „Brisanje senke“, a o njoj će pored autora, govoriti i sekretar Udruženja književnika Srbije Branislav Veljković, pesnik Vidak Maslaković i doktor Danica Radunović-Stolić.

Ovaj stvaralac je rođen u Vučitrnu 1960. godine, ali od 1984. živi u Prokuplju. Radio je kao profesor fizike u dvema prokupačkim školama, u Gimnaziji i „Radoš Jovanović Selja“. Do sada je objavio tri zbirke pesama „Pripreme za atomski rat“, „Kroz tamu nezavršenog sna“ i „Svetovi nepoznatih dodira“. Zastupljen je u brojnim knjigama poezije, a pesme je objavljivao i u različitim književnim časopisima, među kojima su i Književne novine, Književna reč, Stvaranje, Nova Zora, Zbilja.

Promocija njegove nove knjige „Brisanje senke“, biće prilika za ponovni susret ovog autora sa Prokupčanima, ljubiteljima pisane reči, ali i poštovaocima njegovog stvaralaštva.

Veličina slova: