Изложба минијатура у оквиру Културног лета
10. јула 2019.
Запослени у ЈКП „Хамеум“ раде пуним капацитетом како би одржали градско зеленило и обезбедили довољно воде
10. јула 2019.
Прикажи све

Корисници Дневног боравка “Сунце” брали паприку и краставац

Спроводећи радно окупациону терапију у Дневном боравку за децу и омладину ометене у развоју „Сунце“ у Водицама, надомак Прокупља,  организују се разне активности. Ових дана, корисници су били ангажовани на радовима у пластеницима, где су током пролећа посађене многе повртарске културе.

-Протеклих дана, деца су брала плодове свог рада. Берба паприка и краставаца вратила је осмех и радост на лицима берача. Квалитет ових производа на завидном је нивоу, изјавила је дефектолог у Дневном боравку Ивана Угреновић и додала да корисници са великим задовољством учествују у пољопривредним радовима.

У подизању пластеника, пружању практичних знања и стручних савета за заливање, окопавање и заштиту повртарских култура,  установа је помоћ имала од стране ученика и професора Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“.

-Убрани производи се користе за спремање хране у сопственој кухињи. На овај начин, смањујемо део трошкова за куповину намирница за исхрану наших корисника, рекла је Ивана Угреновић и додала да ће за неколико дана кренути и берба парадајза.

Величина слова: