Izložba minijatura u okviru Kulturnog leta
10. jula 2019.
Zaposleni u JKP „Hameum“ rade punim kapacitetom kako bi održali gradsko zelenilo i obezbedili dovoljno vode
10. jula 2019.
Prikaži sve

Korisnici Dnevnog boravka “Sunce” brali papriku i krastavac

Sprovodeći radno okupacionu terapiju u Dnevnom boravku za decu i omladinu ometene u razvoju „Sunce“ u Vodicama, nadomak Prokuplja,  organizuju se razne aktivnosti. Ovih dana, korisnici su bili angažovani na radovima u plastenicima, gde su tokom proleća posađene mnoge povrtarske kulture.

-Proteklih dana, deca su brala plodove svog rada. Berba paprika i krastavaca vratila je osmeh i radost na licima berača. Kvalitet ovih proizvoda na zavidnom je nivou, izjavila je defektolog u Dnevnom boravku Ivana Ugrenović i dodala da korisnici sa velikim zadovoljstvom učestvuju u poljoprivrednim radovima.

U podizanju plastenika, pružanju praktičnih znanja i stručnih saveta za zalivanje, okopavanje i zaštitu povrtarskih kultura,  ustanova je pomoć imala od strane učenika i profesora Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“.

-Ubrani proizvodi se koriste za spremanje hrane u sopstvenoj kuhinji. Na ovaj način, smanjujemo deo troškova za kupovinu namirnica za ishranu naših korisnika, rekla je Ivana Ugrenović i dodala da će za nekoliko dana krenuti i berba paradajza.

Veličina slova: