Branislav Virijević, poljoprivrednik iz Velike Plane: Mnogo nam znače podsticaji za kupovinu mašina
14. oktobra 2019.
NAJAVA ZA MEDIJE ZA 15.10.2019.-ZASEDANJE SKUPŠTINE GRADA PROKUPLJA
14. oktobra 2019.
Prikaži sve

Kreativni čas učenika Škole u Donjem Kordincu

Kad god osmišljavaju neki kreativni čas, učenici izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ u Donjem Kordincu to rade rukovodeći se mišlju „Obrazovanje je najmoćnije oružje, kojim možemo promeniti svet“. Da se toga drže uvek, ne samo u školi, već i u svakodnevnim životnim aktivnostima, naučila ih je njihova učiteljica Jelena Babić. Ovi vredni učenici su nedavno, baš na taj način, i održali još jedan interesantan i poučan kreativni čas, kojim su obeležili Dan inteligencije kroz aktivnost „Matematičari istraživači“.

-Cilj ovog časa je bio razvijanje logičkog mišljenja i orijentacije u prostoru. Na početku časa, učenici su dali svoje mišljenje šta znači izraz „Mućni svojom glavom“, najavili smo temu časa i podsetili se izviđačkih znakova, koje smo koristili u ranijim aktivnostima. Svi su imali raspoređene zadatke i zagonetke po školskom dvorištu. Ispred svakog zadatka trebalo je rešiti zagonetku čije rešenje daje mesto na kome je sakriven zadatak. Mesta gde su se nalazili zadaci bila su bandera, drvo, drvena kućica, oluk, gume od automobila u dvorištu i tabla u učionici, istakla je učiteljica Jelena Babić.

Ona je istakla da su zadaci bili logičkog tipa i različite težine.

-Prateći izviđačke znakove, učenici su dolazili do zagonetki, koje su rešavali redom, dok nisu došli do poslednjeg, koji se nalazio u učionici. Povratnu informaciju su dobili putem knjige „Mozgalica“, a nakon utvrđene ispravnosti zadataka, dobili su da skeniraju kod sa ocenom, naglasila je učiteljica Babić.

Ona je podvukla da su se deca veoma lepo zabavila i naučila mnogo toga novog, jer cilj ovakvih kreativnih časova i jeste da se deca kroz igru razonode, logično razmišljaju i razvijaju maštu.

 

Veličina slova: