Ученици оправдали учешће на „Погачијади“
7. маја 2018.
Пакети са храном за најугроженије сеоске становнике
7. маја 2018.
Прикажи све

КУД „Абрашевић“ обележио славу Ђурђевдан

И баш како традиција налаже, тако су и чланови КУД „Абрашевић“, обележили своју славу Ђурђевдан. У народним ношњама, са осмехом задовољства и важности, најпре су славски колач однели у цркву Свети Прокопије, а потом су госте дочекали и послужили у Дому културе.

-Дом културе је наша друга кућа. Тачније он је то за све оне који воле песму, игру, уметност. Част је бити део КУД „Абрашевић“ које негује традицију, посебно код најмлађих код којих треба пробудити и неговати дух српске народне песме и игре, а један од добрих начина је управо  фолклор, рекао је приликом обележавања славе КУД „Абрашевић“ Ђурђевдана, овогодишњи колачар Горан Денић, предајући улогу домаћина за следећу годину Александри Живковић.

Он је истакао да Дом културе пружа неизмерну подршку „Абрашевићу“када се припремају за такмичења у земљи и иностранству, на којима увек буду запажени и готово увек донесу прве награде.

КУД „Абрашевић“, које тренутно у четири групе, броји 120 чланова, најављује и традиционалан концерт поводом Ђурђевдана, који ће одржати  8. маја у 19 и 30 у Дому културе. Ове године наступиће три групе и специјални гост, солиста РТС Милена Јовановић.

У овим веома важним и празничним данима за КУД „Абрашевић“, Дом културе позива своје суграђане, да дођу на концерт и заједно са учесницима поделе радост песме и игре.

Величина слова: