Učenici opravdali učešće na „Pogačijadi“
7. maja 2018.
Paketi sa hranom za najugroženije seoske stanovnike
7. maja 2018.
Prikaži sve

KUD „Abrašević“ obeležio slavu Đurđevdan

I baš kako tradicija nalaže, tako su i članovi KUD „Abrašević“, obeležili svoju slavu Đurđevdan. U narodnim nošnjama, sa osmehom zadovoljstva i važnosti, najpre su slavski kolač odneli u crkvu Sveti Prokopije, a potom su goste dočekali i poslužili u Domu kulture.

-Dom kulture je naša druga kuća. Tačnije on je to za sve one koji vole pesmu, igru, umetnost. Čast je biti deo KUD „Abrašević“ koje neguje tradiciju, posebno kod najmlađih kod kojih treba probuditi i negovati duh srpske narodne pesme i igre, a jedan od dobrih načina je upravo  folklor, rekao je prilikom obeležavanja slave KUD „Abrašević“ Đurđevdana, ovogodišnji kolačar Goran Denić, predajući ulogu domaćina za sledeću godinu Aleksandri Živković.

On je istakao da Dom kulture pruža neizmernu podršku „Abraševiću“kada se pripremaju za takmičenja u zemlji i inostranstvu, na kojima uvek budu zapaženi i gotovo uvek donesu prve nagrade.

KUD „Abrašević“, koje trenutno u četiri grupe, broji 120 članova, najavljuje i tradicionalan koncert povodom Đurđevdana, koji će održati  8. maja u 19 i 30 u Domu kulture. Ove godine nastupiće tri grupe i specijalni gost, solista RTS Milena Jovanović.

U ovim veoma važnim i prazničnim danima za KUD „Abrašević“, Dom kulture poziva svoje sugrađane, da dođu na koncert i zajedno sa učesnicima podele radost pesme i igre.

Veličina slova: