Obeležen 9. oktobar, Dan oslobođenja Prokuplja
9. oktobra 2019.
Kreativna radionica Kulturno obrazovnog centra „Toplica“ za predškolce
10. oktobra 2019.
Prikaži sve

Kvalitetnije usluge u Domu starih, lepši život korisnika

Povodom 33 godine rada Doma za negu i smeštaj starih lica u Prokuplju, direktor ove ustanove Nebojša Vukadinović, priredio je prijem za predstavnike Grada Prokuplja, na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Simonovićem, Policijske uprave u Prokuplju, direktore osnovnih i srednjih škola i Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićih bolesti Topličkog okruga.

Nakon obilaska prostorija, Vukadinović je rekao da u ustanovi trenutno boravi 120 starih lica, od kojih je najveći broj sa juga Srbije.

-Svake, pa i ove godine, nastojimo da podignemo kvalitet usluga, kako bi korisnicima ulepšali život u trećem dobu. Ove godine, kupljena je nove oprema za kuhinju, koja se nije menjala od početka rada ustanove. U trpezariji je nov nameštaj, a ugrađeni su i solarni paneli za dogrevanje vode, rekao je on i dodao da je Dom i ove, kao i prethodnih godina, imao dobru saradnju sa resornim Ministarstvom, lokalnom samoupravom i osnovnim i srednjim školama.

Prema njegovim rečima, osim pružanja zdravstvene i socijalne zaštite, velika pažnja poklanja se i kulturno zabavnom životu.

Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, izjavio je da je Dom za smeštaj i negu starih lica od velikog značaja ne samo za Prokuplje i Toplicu nego i šire.

-Kako bi korisnici Doma imali bolje uslove, naredne godine planiramo da napravimo park koji bi se nalazio između crkve Svetog velikomučenika Georgija, koja je u izgradnji, i samog objekta. U sklopu parka, napravilo bi se i dečije igralište, rekao je Simonović i dodao da bi ovaj park bio otvorenog tipa i da bi mogli da ga koriste i stanovnici ovog dela grada.

 

 

Veličina slova: