Стављање у функцију туристичких потенцијала града, приоритет рада Туристичке организације
21. јануара 2020.
Пошумљавање и нови шумски путеви на територији Прокупља
23. јануара 2020.
Прикажи све

Мали глумци најбољи промотери позоришне представе

Да би што већи број наших суграђана присуствовао позоришној представи “Од принца до просветитеља”, коју изводе ученици одељења 4/2 Основне школе “Ратко Павловић Ћићко”, млади глумци обишли су поједине прокупачке установе.

Са својом учитељицом Славицом Чикарић, они су посетили Полицијску управу, Суд, Апотеку, Гимназију, Основну школу “Никодије Стојановић Татко” и друге, где су запосленима  говорили о садржају представе.

-Идеја да посете установе и на тај начин позову старије да што више присуствују позоришној представи, потекла је од самих младих глумаца. Много стрпљења и времена требало је да се издвоји, како би заједнички направили ову представу, рекла је Славица Чикарић и додала да је у протекла два месеца, било задовољство радити са ученицима.

Према њеним речима, сама представа говори о животу Растка Немањића, његовом одласку у манастир, борби за православље…

-Ми смо мали, али смо озбиљно схватили поруку Светог Саве. Радом и залагањем, дајемо ову представу. Kуповином улазница, ми ћемо уредити нашу учионицу, створити леп и пријатан простор, где проводимо најлепше дане нашег детињства и школовања, поручили су мали глумци запосленима током посете и позвали их да дођу и погледају представу.

Представа “Од принца до просветитеља”, одржаће се у великој сали Дома културе 23. јануара са почетком у 18 часова. Сав приход од улазница, чија цена износи 200 динара, намењен је за опремање учионице.

Величина слова: