Evropska godina kulturnog nasleđa
25. septembra 2018.
Istorijski čas kao deo manifestacije
26. septembra 2018.
Prikaži sve

Medalje i zahvalnice za korisnike „Sunca“

Korisnici Dnevnog boravka „Sunce“ iz Prokuplja, učestvovali su na 9. sportskim susretima Dnevnih boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju južne i jugoistočne Srbije, koji su nedavno održani u Aleksincu.

Cilj ovih sportskih susreta jeste da deca i mladi  iz posebno osetljivih kategorija stanovništva, pored druženja i sklapanja prijateljstva, postanu više prisutna i vidljiva u društvu i bolje integrisana u socijalnom okruženju.

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija okupila je 15 ekipa koje su se takmičile u pet sportskih disciplina(pikado, skok u dalj, gađanje čunjeva, bacanje lopte u koš i šutiranje na gol).

-Naši takmičari  bili su veoma uspešni na ovom takmičenju, sa kojeg su doneli zahvalnice i medalje za  izuzetnu motivisanost i posvećenost. Uz druženje, zabavu i igru proveli smo svi zajedno jedan lep dan u Aleksincu, gde su naši korisnici boravili u pratnji stručnih radnika i saradnika.Trudili su se da budu što bolji, ali su u nekim disciplinama druge ekipe imale više sreće. Najvažnije je da su podelili radost i pozitivne emocije sa drugim učesnicima, a dobijena priznanja su motiv da budu još bolji na narednim takmičenjima, kazala je stručni radnik Dnevnog boravka „Sunce“, Ivana Ugrenović.

Ona je ovom prilikom podsetila da Dnevni boravak „Sunce“ u Prokuplju, koji radi u okviru Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti za Toplički okrug, ostvaruje dobru saradnju sa srodnim udruženjima i organizacijama, u cilju obezbeđivanja što boljih uslova za boravak korisnika i  rad zaposlenih u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

 

 

 

Veličina slova: