Nagrađeni najbolji na Đurđevdanskom književnom konkursu
13. maja 2019.
Studenti VPPŠ na praktičnoj nastavi u PSSS u Prokuplju
13. maja 2019.
Prikaži sve

Medicinska škola u Prokuplju obeležila Međunarodni dan sestrinstva

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, koji se obeležava u celom svetu 12. maja, učenici i profesori Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju organizovali su akciju meranja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi za svoje sugrađane.

Prema rečima organizatora ove akcije, Snežane Nikić i Jasmine Đorđević, Prokupčani su pokazali veliku zainteresovanost za ovu akciju mladih medicinara pa je tako, za samo jedan sat, koliko je trajala akcija, od 11 do 12 sati, stotinak građana Prokuplja izmerilo pritisak i proverilo nivo šećera u krvi.

U okviru akcije, đaci su sugrađanima delili i edukativni materijal i usmene savete u vezi lečenja, uzimanja terapije i svega onoga što ima veze sa zdravljem i njegovim očuvanjem.

Na štandu, uz promotivni materijal, bile su izložene i „antistres loptice“, koje su  građani mogli i da kupe.

-„Antistres loptice“ napravili smo u saradnji sa Dnevnim boravkom  „Sunce“ za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, i za sada smo zadovoljni pažnjom koju je izazvao ovaj naš izum, kazala je nastavnica Dragana Nikolić.

Ona je istakla da je ovaj proizvod idealan za sve stresne situacije i sve uzraste, počev od školaraca koji ove loptice mogu koristiti i na času.

Veličina slova: