Филм клуб Прокупље представио филм о нашем граду у Словенији
2. новембра 2018.
Завршена вакцинација против грипа, употребљено 1.250 доза вакцине
2. новембра 2018.
Прикажи све

Мерење показало: Повећана фреквенција саобраћаја у центру града

Ученици Техничке школе „15. мај“, који се образују за возаче у друмском саобраћају, мерили су фреквенцију саобраћаја на  појединим  прокупачким саобраћајницама. Ова акција спроведена је уз помоћ Саобраћајне полиције Полицијске управе и Савета за безбедност саобраћаја Општине Прокупље.

Наставник практичне наставе саобраћајне групе предмета, Бојан Николић, рекао је да се ово традиционално дневно мерење врши у времену од 7 до 15 часова.

-На основу досадашњих резултата, може се видети да се фреквенција саобраћаја кроз главне прокупачке улице из године у годину повећава у просеку за 10 одсто. Резултате ових мерења достављамо Саобраћајној полицији Полицијске управе у Прокупљу, са којом имамо изузетно добру сарадњу, изјавио је он и додао да се подаци достављају и Агенцији за безбедност саобраћаја у Београду.

На основу података, у времену од 10 до 11 часова, на најпрометнијој улици код зграде Суда евидентиран је проток више од 1.100 путничких аутомобила, 67 лаких теретних возила, 94 средњa и 50 тешких теретних возила, као и 27 аутобуса.

-Један од основних циљева ових мерења јесте да се на основу релевантних показатеља предузму одговарајуће мере за безбедност свих учесника у саобраћају, нарочито школске деце, изјавио је професор саобраћајне групе предмета Срђан Јовић и додао да је највећи промет возила у саобраћају у времену од  6.30 до 7.30 и од 13.30 до 15.30 часова.

Према његовим речима, очекује се да ће фреквенција саобраћаја кроз центар града бити смањена након изградње ауто пута Ниш-Плочник-Мердаре.

 

Величина слова: