Дружење полиције и основаца
29. маја 2018.
Дан изазова
30. маја 2018.
Прикажи све

Meштани остварили иницијативу

Иницијатива мештана  Бумбурека  да ове године прославе крсну славу свога села Свете Тројице  у много бољим условима, наишла је на разумевање и подршку Општине Прокупље.

Локална самоуправа издвојила је средства и помогла изградњу летњиковца у дворишту цркве Светог Пантелеја, где су се ове године окупили житељи овог села и у духу православне хришћанске традиције поделили славску трпезу.

У сусрет прослави сеоске славе и припремама за обележавање великог празника, грађани месне заједнице Бумбурек одржали су збор на који су позвали представнике локалне самоуправе  и том приликом изразили жељу да им се помогне око изградње летњиковца.

-Захвални смо Општини Прокупље која је обезбедила већи део средстава, тако да смо ове године поред цркве добили пријатан кутак за наша окупљања и прославе православних празника. На недавно одржаном збору присуствовао је  помоћник председника Општине Прокупље Владица Младеновић, који нам је том приликом обећао помоћ. Задовољни смо прославили сеоску славу а и надаље ћемо се овде окупљати у радости и слози, рекао је председник месне заједнице Бумбурек, Југослав Стефановић.

Сложни мештани овог села  уредили су поред цркве и игралиште за децу, јер  како кажу, ово је једно од ретких села са много деце, где се у сваком дворишту чује дечија граја.

-Општина Прокупље много пажње поклања побољшању квалитета живота на сеоском подручју. Увек смо ту да нашим суграђанима помогнемо, да саслушамо њихове иницијативе и проблеме. И у наредном периоду настојаћемо да обезбедимо средства и помогнемо у сваком погледу, али оно што је најважније у овом моменту је настојање да уредимо атарске путеве како би пољопривредни произвођачи брже и лакше долазили до својих њива и других пољопривредних поседа, истакао је помоћник председника Општине Прокупље Владица Младеновић.

 

Величина слова: