Oštećeni tek postavljeni ivičnjaci na trotoaru
5. juna 2018.
Pozdravimo šampione
6. juna 2018.
Prikaži sve

Ministarstvo pravde podržalo projekat prokupačkog Doma kulture

Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ je od Ministarstva pravde po osnovu oportuniteta dobio 371.280 za sređivanje pozornice.

-Na veliko zadovoljstvo svih nas, naš projekat je podržan i ove godine. Sa novcem koji smo dobili uradićemo kompletnu rekonstrukciju pozorišne scene, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović i dodala da im ova podrška mnogo znači, jer će se svi izvođači, po završetku radova na sceni prokupačkog pozorišta, osećati opuštenije i lepše zbog podloge na kojoj igraju, pošto će biti čvršća i lepša.

I većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što je  projekat Doma kulture podržan od Ministarstva pravde po osnovu oportuniteta.

-I ove godine, kao i prethodne, Dom kulture je imao sreću da projekat sa kojim se javio na konkurs bude pozitivno sagledan. Ta sredstva će biti utrošena strogo po projektu, a sve u cilju poboljšanja uslova rada amatera. Da je on zaista dobar, govori i to da je od 1336 projekata, koliko je stiglo na konkurs, prošlo 130, a da je projekat Doma kulture na 37 mestu. Sredstva izdvojena za ovu namenu bila su veća u odnosu na prošlu godinu, tako da je i veći broj projekata sagledan, istakla je većnica za kulturu Milica Erić i zahvalila se Ministarstvu pravde što je podržalo projekat prokupačke ustanove kulture.

Ona je naglasila da će i Opština Prokuplje ovoj ustanovi kulture pružati podršku kad god je to potrebno.

 

 

 

 

Veličina slova: