Потписани уговори о откупу станова за избеглице
20. септембра 2019.
„Дани европске баштине“ почињу у уторак
20. септембра 2019.
Прикажи све

Модерне пољопривредне машине, добри и квалитетни приноси

Да се уз примену свих агротехничких и заштитних мера и модернизацију пољопривредних машина може остварити добри и квалитетни приноси, и да се од пољопривреде може живети, говори пример породице Драгана Богдановића из села Меровац. Чланови овог угледног домаћинства баве се воћарством, односно производњом вишње на површини од 14, и шљиве на четири хектара.

Ово домаћинство посетио је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић, и нагласио да је добро што Драганови синови Владимир и Стефан желе да наставе да се баве производњом вишње и шљиве, а самим тим, и да остану да живе у свом родном селу.

-Млади пољопривредници, по изузетно повољним условима, сада могу да конкуришу за доделу подстицајних средстава за унапређење и развој пољопривреде на својим газдинствима. Средства додељују Министарство пољопривреде Републике Србије, Град Прокупље, а постоје и она из ИПАРД програма, рекао је Пауновић.

Драган Богдановић каже да је добро то што пољопривредници имају ту могућност да се упознају са мерама које Град Прокупље предузима за развој пољопривреде.

-У последњих неколико година, локална самоуправа финансирала је и изградњу атарских путева у Меровцу и околним селима, што нама пуно значи, казао је Богдановић.

Породица Богдановић, ове године произвела је 50 вагона вишње и 11 вагона шљиве.

У производњи овог воћа, Богдановићи користе сву модерну механизацију.

Драган Богдановић је нагласио да му је у примени нових технологија и знања много помогло и то, што је у организацији Града Прокупља, посећивао Сајам пољопривреде у Новом Саду, и што је присуствовао многим предавањима која је организовала Пољопривредна стручна служба.

Величина слова: