Уз „Амадеус бенд“, „Мелису“ и ватромет, дочекана православна Нова година у Прокупљу
14. јануара 2020.
Пливање за часни крст у недељу на Растовници
15. јануара 2020.
Прикажи све

Молебан и крсни ход за Србе у Црној Гори

У знак подршке православној браћи и Цркви Божијој, која страда у Црној Гори, сутра, у 17 сати, у цркви Светог Прокопија, биће служен молебан Пресветој Богородици. После тога, од цркве ће кренути крсни ход до споменика Топличким јунацима у центру града, где ће се свештенство прокупачке цркве, обратити свима онима који буду дошли да на овај начин, покажу солидарност и оданост Богу и Цркви.

-Српска православна црква и српски народ су на великим искушењима и у невољама због неправедно донешеног закона о слободи вероисповести, којим желе да се одузму светиње које вековима припадају нашој цркви и нашем народу. Наша браћа у Црној Гори, траже само оно што и свима другима припада, а то је слобода вероисповести, очување духовности и српског идентитета, рекао је старешина цркве Светог Прокопија Никола Илић.

Отац Никола је позвао Прокупчане да сутра дођу у цркву на молебан и заједно пруже подршку српском народу у Црној Гори. Он је поручио да са собом понесу по једну икону и нагласио, да нема веће силе од молитве и јачег оружја од бројанице и крста.

Величина слова: