Uz „Amadeus bend“, „Melisu“ i vatromet, dočekana pravoslavna Nova godina u Prokuplju
14. januara 2020.
Plivanje za časni krst u nedelju na Rastovnici
15. januara 2020.
Prikaži sve

Moleban i krsni hod za Srbe u Crnoj Gori

U znak podrške pravoslavnoj braći i Crkvi Božijoj, koja strada u Crnoj Gori, sutra, u 17 sati, u crkvi Svetog Prokopija, biće služen moleban Presvetoj Bogorodici. Posle toga, od crkve će krenuti krsni hod do spomenika Topličkim junacima u centru grada, gde će se sveštenstvo prokupačke crkve, obratiti svima onima koji budu došli da na ovaj način, pokažu solidarnost i odanost Bogu i Crkvi.

-Srpska pravoslavna crkva i srpski narod su na velikim iskušenjima i u nevoljama zbog nepravedno donešenog zakona o slobodi veroispovesti, kojim žele da se oduzmu svetinje koje vekovima pripadaju našoj crkvi i našem narodu. Naša braća u Crnoj Gori, traže samo ono što i svima drugima pripada, a to je sloboda veroispovesti, očuvanje duhovnosti i srpskog identiteta, rekao je starešina crkve Svetog Prokopija Nikola Ilić.

Otac Nikola je pozvao Prokupčane da sutra dođu u crkvu na moleban i zajedno pruže podršku srpskom narodu u Crnoj Gori. On je poručio da sa sobom ponesu po jednu ikonu i naglasio, da nema veće sile od molitve i jačeg oružja od brojanice i krsta.

Veličina slova: