Погачијада у Прокупљу
3. априла 2018.
Нова улична расвета у Рељинцу
3. априла 2018.
Прикажи све

Најбољи у „Топличким шаларијама“ Иван Алексић

Хумориста Иван Алексић Чауш овогодишњи је добитник награде „Златно магеренце“ на „Топличким шаларијама“, које организује галерија Фил-арт на Светски дан шале, 1.април.

Ову награду доделио му је жири, који је радио у саставу Драган Дробњак, Чедомир Ристић и Божидар Филиповић. Другу, награду публике „Сребрно магаренце“ добио је глумац Зоран Раденковић.

У овогодишњим, шестим по реду „Топличким шаларијама“ поред добитника, учествовали су и песници Драган Радовић из Лесковца, Миливоје Крстић из Прокупља и глумци Драмског студија Гимназије Прокупље.

Овај Прокупчанин за себе каже да је доктор за душу и разбибрига за све оне који би требало више да се смеју и веселе животу.

-Почео сам 2000. године у хумористичкој емисији „Смехотека“ на радију „М“ у Мерошини. А онда и на многим другим који су желели да на својим радио таласима имају минуте који ће увесељавати њихове слушаоце. Ту су „Ритам“ у Врањској бањи, „Арт“ радио ТВ Ниш и многи други у нашој ближој и даљој околини, каже добитник овог за њега веома важног признања.

Интересантно је  да је Алексић увесељавао шалама своје другове још у школским данима. У то време је водио и тада познату манифестацију „Сусрети села“. Захваљујући њему једне године екипа Доње Трнаве је победила и од Општине Прокупље као награду добила улично осветљење.

-Волим да се шалим, највише на свој рачун, али и да причам вицеве. Драго ми је кад су људи насмејани око мене и трудим се да допринесем бољем расположењу и атмосфери у друштву у коме се налазим, истиче Иван Алексић.

Овогодишњи добитник награде „Златно магаренце“ сертификат естрадног уметника добио је 2005. године, а у међувремену је снимио и компакт диск са вицевима.

Сваки дан свог живота, али и себи драгих људи, испуњава шалама и досеткама, који су како каже, велики савезници свих нас у свакодневним животним дешавањима.

 

Величина слова: