Отворен конкурс за доделу „Драинчеве награде за поезију“
29. маја 2020.
Епидемија се смирује –прокупачки Дом здравља враћа се редовном послу
1. јуна 2020.
Прикажи све

Након тромесечне паузе поново ради и Дневни боравак „Сунце”

Након паузе од готово три месеца, Дневни боравак за децу ометену у развоју „Сунце” у Водицама, од данас је поново отворен за своје кориснике.

-Како бисмо поново, након паузе због пандемије корона вируса, примили децу у нашу установу било је неопходно спровести генерално чишћење и дезинфекцију свих просторија. Сва деца су претходних дана прошла систематске прегледе у прокупачком Дому здравља и на основу те здравствене слике одобрен им је боравак у затвореном простору, изјавио је координатор Дневног боравка „Сунце” Драгослав Петровић.

Према његовим речима, по препоруци Кризног штаба Владе Србије и Кризног штаба Града Прокупља, предузете су и све друге здравствене, превентивне мере, како би деца и запослени могли безбедно да бораве у установи. За све кориснике и раднике обезбеђени су визири, заштитне маске, рукавице, капе, мантили, каљаче и друга неопходна опрема.

-Пре уласка деце у комби бесконтактним топломером мери им се температура. У  боравку могу да буду само здрава деца и радници, каже Петровић и додаје да су деца и млади одушевљени што поново могу да се друже и уче у установи „Сунце”, својој другој кући.

Величина слова: