Otvoren konkurs za dodelu „Drainčeve nagrade za poeziju“
29. maja 2020.
Epidemija se smiruje –prokupački Dom zdravlja vraća se redovnom poslu
1. juna 2020.
Prikaži sve

Nakon tromesečne pauze ponovo radi i Dnevni boravak „Sunce”

Nakon pauze od gotovo tri meseca, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju „Sunce” u Vodicama, od danas je ponovo otvoren za svoje korisnike.

-Kako bismo ponovo, nakon pauze zbog pandemije korona virusa, primili decu u našu ustanovu bilo je neophodno sprovesti generalno čišćenje i dezinfekciju svih prostorija. Sva deca su prethodnih dana prošla sistematske preglede u prokupačkom Domu zdravlja i na osnovu te zdravstvene slike odobren im je boravak u zatvorenom prostoru, izjavio je koordinator Dnevnog boravka „Sunce” Dragoslav Petrović.

Prema njegovim rečima, po preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije i Kriznog štaba Grada Prokuplja, preduzete su i sve druge zdravstvene, preventivne mere, kako bi deca i zaposleni mogli bezbedno da borave u ustanovi. Za sve korisnike i radnike obezbeđeni su viziri, zaštitne maske, rukavice, kape, mantili, kaljače i druga neophodna oprema.

-Pre ulaska dece u kombi beskontaktnim toplomerom meri im se temperatura. U  boravku mogu da budu samo zdrava deca i radnici, kaže Petrović i dodaje da su deca i mladi oduševljeni što ponovo mogu da se druže i uče u ustanovi „Sunce”, svojoj drugoj kući.

Veličina slova: