Постављају се канте за смеће по граду
4. јуна 2020.
Асфалтиран још један пут у Бериљу
4. јуна 2020.
Прикажи све

Наставља се акција поделе хуманитарних пакета најугроженијим Прокупчанима

Волонтери  и запослени Црвеног крста Прокупље ових дана имају пуне руке посла на подели хуманитарних пакета са храном и брашном као и пакетима средстава за хигијену намењених најугроженијим грађанима Прокупља различитих социјалних  категорија у циљу лакшег превазилажења тешке економске ситуације узроковане  пандемијом корона вируса.

-У овом периоду помоћ је обезбеђена за припаднике ромске националности, породице лошијег материјалног стања али и за грађане који не остварују право ни по ком основу на социјалну помоћ, казала је Марија Лазић из прокупачког Црвеног крста.

Ову помоћ грађанима Прокупља обезбедили су Стална конференција градова и општина, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, локална самоуправа и USAID.

-Након дистрибуције помоћи на сеоском подручју, где су пакети уручени ромским породицама у Житном Потоку, акција је настављена у градским насељима Черкез махала, Мала Губа, Бериље и Царина, а наредних дана пакети ће бити достављени и свим осталим грађанима којима је ова помоћ најпотребнија, истакли  су у прокупачком Црвеном крсту.

Величина слова: