Све већи број грађана у акцији превентивних прегледа
27. фебруара 2018.
Филмски програм Дома културе
27. фебруара 2018.
Прикажи све

Нова признања винимa „Топличких винограда“

На деветом Сајму вина и виноградарске опреме, који је од 22. до 25. фебруара одржан у Београду, међу 160 излагача из  Србије, Словеније, Хрватске, Француске, Италије, Републике Српске, Бугарске, Македоније, Грчке и других земаља запажене резултате постигла су вина прокупачке винарије  „Топлички виногради“.

Као и на претходним, и на овој реномираној привредној манифестацији  винарија вина „Топличких винограда“ из прокупачког села Гојиновац, чији се виногради простиру на површини од око 50 хектара оцењена су највишим оценама. Њихова вина квалитетом, букеом и аромом одушевила су како жири тако и многобројне љубитеље вина.

Стручни жири је за квалитет вина сребрену медаљу  доделио црном вину  „Гвоздени пук“ бербе 2013, а бронзану белом вину “Епигенија Мерлот“ бербе 2015.године.

Менаџер  у „Топличким виноградима“ Драган Ковачевић рекао је да  је у овој реномираној винарији  квалитет производње грожђа и разнолики састав као и оригинална вина на првом месту.

-Сва наша производња подређена је квалитету што је допринело да у последњих пар година одређене количине вина извозимо и ван граница наше земље на пробирљиво тржиште западане Европе и света, изјавио је Ковачевић.

Величина слова: