Sve veći broj građana u akciji preventivnih pregleda
27. februara 2018.
Filmski program Doma kulture
27. februara 2018.
Prikaži sve

Nova priznanja vinima „Topličkih vinograda“

Na devetom Sajmu vina i vinogradarske opreme, koji je od 22. do 25. februara održan u Beogradu, među 160 izlagača iz  Srbije, Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Republike Srpske, Bugarske, Makedonije, Grčke i drugih zemalja zapažene rezultate postigla su vina prokupačke vinarije  „Toplički vinogradi“.

Kao i na prethodnim, i na ovoj renomiranoj privrednoj manifestaciji  vinarija vina „Topličkih vinograda“ iz prokupačkog sela Gojinovac, čiji se vinogradi prostiru na površini od oko 50 hektara ocenjena su najvišim ocenama. Njihova vina kvalitetom, bukeom i aromom oduševila su kako žiri tako i mnogobrojne ljubitelje vina.

Stručni žiri je za kvalitet vina srebrenu medalju  dodelio crnom vinu  „Gvozdeni puk“ berbe 2013, a bronzanu belom vinu “Epigenija Merlot“ berbe 2015.godine.

Menadžer  u „Topličkim vinogradima“ Dragan Kovačević rekao je da  je u ovoj renomiranoj vinariji  kvalitet proizvodnje grožđa i raznoliki sastav kao i originalna vina na prvom mestu.

-Sva naša proizvodnja podređena je kvalitetu što je doprinelo da u poslednjih par godina određene količine vina izvozimo i van granica naše zemlje na probirljivo tržište zapadane Evrope i sveta, izjavio je Kovačević.

Veličina slova: