У Прокупљу обележена годишњица НАТО агресије на Србију
24. марта 2020.
Извештај са кризног штаба, 27. март 2020.
27. марта 2020.
Прикажи све

Обавештење о упису првака у прокупачке школе

Због ванредног стања, које је Влада Републике Србије увела у нашој земљи, због спречавања ширења корона вируса, прокупачке основне школе, омогућиле су родитељима да своју децу у први разред упишу, тако што ће попунити апликацију на сајту школе, одељак „УПИС ПРВАKА“.
-Све информације се аутоматски бележе и уносе у еБазу података првака, а сва потребна документа за упис у први разред, школа ће прибављати електронски, по службеној дужности. Остали део документације, као што је потврда о похађању обавезног предшколског програма и лекарско уверење, родитељи ће моћи да доставе накнадно, истакли су надлежни у прокупачкој Основној школи „Ратко Павловић Ћићко“ .
Упис у први разред обавезан је за децу, која од септембра 2020. године пуне од 6,5 до 7,5 година. Дакле, ове школске године, обавезан је упис за децу рођену 2013. и децу рођену до краја фебруара 2014. године.
Родитељи, чија су деца рођена у периоду од 1. маја 2014. до 31. августа 2014. године, уколико желе  да своје дете упишу пре времена у школу, морају да га пријаве за проверу психофизичких способности за упис у први разред.
Свака школа је дужна да упише дете, које има пребивалиште на подручју своје образовне установе, а упис ће почети, као и ранијих година, од 1. априла 2020. године.
Уколико им нешто није јасно, родитељи могу да поставе питање на званичној фејсбук страници школе у коју желе да упишу своје дете, где ће, како наглашавају одговорни, у року од неколико сати добити одговор.
Величина слова: