U Prokuplju obeležena godišnjica NATO agresije na Srbiju
24. marta 2020.
Izveštaj sa kriznog štaba, 27. mart 2020.
27. marta 2020.
Prikaži sve

Obaveštenje o upisu prvaka u prokupačke škole

Zbog vanrednog stanja, koje je Vlada Republike Srbije uvela u našoj zemlji, zbog sprečavanja širenja korona virusa, prokupačke osnovne škole, omogućile su roditeljima da svoju decu u prvi razred upišu, tako što će popuniti aplikaciju na sajtu škole, odeljak „UPIS PRVAKA“.
-Sve informacije se automatski beleže i unose u eBazu podataka prvaka, a sva potrebna dokumenta za upis u prvi razred, škola će pribavljati elektronski, po službenoj dužnosti. Ostali deo dokumentacije, kao što je potvrda o pohađanju obaveznog predškolskog programa i lekarsko uverenje, roditelji će moći da dostave naknadno, istakli su nadležni u prokupačkoj Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“ .
Upis u prvi razred obavezan je za decu, koja od septembra 2020. godine pune od 6,5 do 7,5 godina. Dakle, ove školske godine, obavezan je upis za decu rođenu 2013. i decu rođenu do kraja februara 2014. godine.
Roditelji, čija su deca rođena u periodu od 1. maja 2014. do 31. avgusta 2014. godine, ukoliko žele  da svoje dete upišu pre vremena u školu, moraju da ga prijave za proveru psihofizičkih sposobnosti za upis u prvi razred.
Svaka škola je dužna da upiše dete, koje ima prebivalište na području svoje obrazovne ustanove, a upis će početi, kao i ranijih godina, od 1. aprila 2020. godine.
Ukoliko im nešto nije jasno, roditelji mogu da postave pitanje na zvaničnoj fejsbuk stranici škole u koju žele da upišu svoje dete, gde će, kako naglašavaju odgovorni, u roku od nekoliko sati dobiti odgovor.
Veličina slova: