Спортски викенд
14. маја 2018.
Асфалтира се улица у Ћуковцу
15. маја 2018.
Прикажи све

Обележен Дан школе

Поводом Дана школе, Техничка школа „15.мај” у Прокупљу организовала је манифестацију под називом ”Отворена врата”. Током посете професори школе су више од 500 ученика завршних разреда свих основних школа са територије Прокупља, као и ђаке из Блаца и Житорађа упознали са образовним профилима и занимањима која се стичу у овој школи.

Директор школе Биљана Миленковић је рекла да ће у наредној школској 2018/2019.години моћи да се упише 180 ученика.

– Интересовање за упис  у ову школу, која је са радом почела пре 54 године, из године у годину је све веће. То се посебно односи за упис на смеру машински техничар моторних возила у трајању од четири и возач моторних возила у трајању од три године, изјавила је она и додала да ће се, након две године паузе, ученици завршних разреда моћи уписати и на смеру модни кројач.

Говорећи о раду у протеклих годину дана Миленковићева је нагласила да су они, уз помоћ локалне самоуправе, побољшали услове рада ученика и професора и да у наредном периоду очекују реновирање фискултурне сале.

Обележавање Дана школе увеличали су студенти Високе техничке школе из Ниша који су, уз помоћ осмака, презентовали симулацију улоге појаса у безбедности путника при наглом заустављању моторних возила.

-На практичан начин смо деци показали шта значи правилна употреба појаса за безбедност возача и путника у моторном возилу, изјавио је студент Високе техничке школе на смеру друмски саобраћај Миљан Николић и додао да је сарадња између ове нишке високошколске и прокупачке Техничке школе у протеклом периоду била на високом нивоу.

 

Величина слова: