“Нове карте за стара путовања“: Проза пуна поезије
18. октобра 2018.
Ликовни конкурс за календар ЕУ ПРО-а за 2019. годину: Чиме ћемо обогатити ЕУ?
19. октобра 2018.
Прикажи све

Обележен Европски дан борбе против трговине људима: Жртва може да постане свако

Волонтери Црвеног крста Прокупље организовали су низ активности поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима, с циљем да се скрене пажња и подигне свест јавности о проблему и последицама трговине људима.

-Активности које Црвени крст спроводи имају велики значај јер су усмерене на децу и младе, као посебно угрожене циљне групе. У том  смислу, организовали смо предавања за средњошколце на тему трговине људима, а било је речи и о последицама ове негативне друштвене појаве, са којом ће ученике упознати наши сертификовани волонтери, казала је Ирена Антоновић, стручни сарадник Црвеног крста Прокупље.

Поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима, у клубу Дома културе је приказан домаћи филм „Сестре“, базиран на истинитим догађајима и снимљен у циљу подизања јавне свести о трговини људима.

Волонтери Црвеног крста су истим поводом организовали и акцију у центру града, где су на штандовима делили грађанима флајере, упозоравајући да трговина људима погађа све у друштву и да жртва може да постане свако.

 

Величина слова: