“Nove karte za stara putovanja“: Proza puna poezije
18. oktobra 2018.
Likovni konkurs za kalendar EU PRO-a za 2019. godinu: Čime ćemo obogatiti EU?
19. oktobra 2018.
Prikaži sve

Obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima: Žrtva može da postane svako

Volonteri Crvenog krsta Prokuplje organizovali su niz aktivnosti povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, s ciljem da se skrene pažnja i podigne svest javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima.

-Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe. U tom  smislu, organizovali smo predavanja za srednjoškolce na temu trgovine ljudima, a bilo je reči i o posledicama ove negativne društvene pojave, sa kojom će učenike upoznati naši sertifikovani volonteri, kazala je Irena Antonović, stručni saradnik Crvenog krsta Prokuplje.

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u klubu Doma kulture je prikazan domaći film „Sestre“, baziran na istinitim događajima i snimljen u cilju podizanja javne svesti o trgovini ljudima.

Volonteri Crvenog krsta su istim povodom organizovali i akciju u centru grada, gde su na štandovima delili građanima flajere, upozoravajući da trgovina ljudima pogađa sve u društvu i da žrtva može da postane svako.

 

Veličina slova: