Емотивно путовање кроз представе
14. септембра 2018.
Аудиција за нове чланове хора „Сањалице“
17. септембра 2018.
Прикажи све

Обележена годишњица удружења

Поводом формирања Удружења резервних војних старешина Прокупље одржана је седница на којој су, поред чланова, присуствовали представници борачких и других организација.

О историјату и раду организације председник Сандре Петкоски нагласио је да је на иницијативу војводе Степе Степановића 1919. године формирано Удружење резервних војних старешина Србије.

-Удружење резервних војних старешина је невладина, нестраначка, непрофитна организација. То је стручна организација са циљем остваривања заједничких и општих задатака у области одбране, безбедности, заштите и спасавања људи и материјалних добара, рекао је он и додао да је прокупачка организација, која има близу 400 чланова, у потпуности реализовала своје планске задатке.

Говорећи о раду између две годишњице он је напоменуо да су чланови активно учествовали у неговању традицијe ослободилачких ратова Србије, посетили многа места и обележили значајне историјске датуме, организовали стручна предавања и едукацију чланова и унапредили сарадњу са сродним удружењима из Србије и другим оранизацијама.

Петкоски је посебно подвукао да су они имали изузетно добру сарадњу и са локалном самоуправом и командом Гарнизона Војске Србије у Прокупљу.

Величина слова: