Kiša obradovala topličke poljoprivrednike
21. maja 2020.
Rekonstruisana i uređena Tvrđava na Hisaru za još lepše Prokuplje
22. maja 2020.
Prikaži sve

Obuka krojenja i šivenja u KOC “Toplica”

Kulturno obrazovni centar “Toplica“ počeo je upis kandidata za obuku krojenja i šivenja, koji će trajati do 10. juna.

-Predviđeno je da obuka traje 80 sati, tokom kojih će polaznice ove obuke pored teoretske nastave imati i praktičan deo obuke, kazala je direktorka KOC “Toplica“,Ljiljana Krasić.

Ona je istakla da će svi koji prođu obuku dobiti sertifikate o stručnoj osposobljenosti za rad.

Prema njenim rečima, ova ustanova je pored kompletne opremljenosti mašinama i materijalom koji je potreban za sprovođenje obuke krojenja i šivenja, snabdevena i zaštitnom opremom u cilju suzbijanja širenja korona virusa po preporuci Vlade Srbije.

-Našim kandidatima smo omogućili potpuno bezbedne uslove za pohađanje obuke. Uz korišćenje zaštitne opreme i mere distanciranja ograničen je i broj lica u zatvorenom prostoru, naglasila je Krasić i dodala da je ova ustanova nakon završetka vanrednog stanja nastavila sa uobičajenim radom i pružanjem usluga.

-Obim posla se vratio u normalu uz povećan broj kandidata za obuku iz građevinske struke gde su svi kandidati uspešno završili obuku i dobili sertifikate koji će im omogućiti da lakše dođu do posla, istakla je direktorka KOC-a.

Zainteresovani kandidati za usluge i obuku u KOC-u “Toplica“, sve informacije mogu dobiti u prostorijama ove ustanove u zgradi Doma kulture u Prokuplju, na broj telefona 027/321-113 ili putem e-pošte na adresi koctoplicapk@gmail.com.

Veličina slova: