“Освит” сутра представља резултате осмомесечне борбе против породичног насиља
29. маја 2019.
Два нова смера у Пољопривредној школи
30. маја 2019.
Прикажи све

Одржан концерт награђених ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“

Ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“ су и ове године, на велико задовољство својих суграђана, одржали концерт у Народном музеју Топлице, на коме су извели композиције за које су награђени у овој школској години.

Овом величанственом и несвакидашњем концерту, поред бројних љубитеља музике, присуствовала је и члан Градског већа Милица Ерић.

Вредни и талентовани ученици ове Музичке школе освојили су 47 награда у овој школској години, четири више у односу на прошлу.

 

-Изузетно ми је драго да и ове године могу да истакнем велике и значајне резултате и награде наших ученика на републичким, међународним и такмичењима ван наше земље. Само 14 првих награда су са највишег, републичког ранга такмичења. Посебно истичем награђене ученике у Скопљу и Тивту. У Тивту је прву награду на хармоници освојио Никола Кричак, а у Скопљу је другом наградом у соло певању награђен Марко Васиљевић. И ове године се можемо похвалити тиме да смо наступили у многим градовима наше земље, почев од севера до крајњег југа, рекао је директор Музичке школе „Корнелије Станковић“ Владимир Дробњак.

Он је нагласио да су све награде једнако важне и да су ученици у свој град донели 34 прве, осам других, пет трећих награда и три похвале, такмичећи се од најнижег до највишег ранга музичких такмичења.

-Љубитељима класичне музике синоћ се представило 20 ученика који су прославили име Школе и нашег града широм Србије. Сви подједнако заслужују само најлепше речи хвале. Истакао бих и пет награда и једну похвалу на републичким такмичењима из солфеђа и теорије музике. Четири награђена ученика на овом такмичењу освојила су по 100 поена. То су Анђелија Лукић и Бојана Лукић из Прокупља у класи професора Миљане Павловић, затим Теодора Вукајловић из Куршумлије из класе Сузане Судимац и Тадија Вукић из Житорађе из класе проф. Маје Јовановић, нагласио је директор Дробњак.

Музичка школа „Корнелије Станковић“ само у Прокупљу образује 170 ученика, а у издвојеним одељењима школа у Житорађи, Блацу и Куршумлији 150.

Већ 6. јуна, у 19 сати, у Народном музеју Топлице, љубитељима класичне музике, представиће се на, сада већ традиционалном концерту, професори ове Школе. Завршни концерт, који се састоји од композиција које су припремили ученици и професори Музичке школе „Корнелије Станковић“ заказан је за 12. јун, у 19 сати, у прокупачком Дому културе.

Величина слова: