Postavljanjem novogodišnje jelke počelo ukrašavanje Prokuplja
6. decembra 2019.
Ne staje se sa infrastrukturnim radovima u gradu Prokuplju i okolnim selima
6. decembra 2019.
Prikaži sve

Održana javna tribina o nacrtu Odluke o budžetu za 2020. godinu

Javna tribina o nacrtu Odluke o budžetu Grada Prokuplja za 2020. godinu, održana je danas u zgradi Gradske uprave.

Tokom rasprave, građani su imali priliku da iznesu svoje predloge i primedbe na predloženi budžet, a to će moći da urade sve do 9. decembra ove godine, do kada im je ostavljena mogućnost da svoje predloge i primedbe pismeno dostave Odeljenju za privredu i finansije Grada Prokuplja.

-U skladu sa Zakonom, biće sagledani svi podnesci, primedbe i predlozi i ukoliko postoje uslovi, oni će se naći u budžetu za narednu godinu, kazali su u lokalnoj samoupravi u Prokuplju.

U nacrtu su prikazani prihodi i primanja kao i rashodi i izdaci po direktnim, indirektnim i ostalim korisnicima sredstava. Sastavni deo nacrta je i tabela sa izdacima za kapitalne projekte koji su planirani za 2020. godinu.

-Kao i prethodne godine, budžetom za narednu 2020. predviđena su značajna sredstva za socijalnu i dečiju zaštitu (podrška deci i porodici), značajno je povećan iznos sredstava namenjenih najmlađima, ističu u lokalnoj samoupravi u Prokuplju i podvlače da su velika sredstva opredeljena i za kapitalne projekte, koji su od velike važnosti za život Prokupčana.

Veličina slova: