Спортски викенд
29. новембра 2019.
„Правна табла“ за грађане
29. новембра 2019.
Прикажи све

Одржана прва „Реторијада“ у Прокупљу

У знак сећања на недавно преминулу професорку српског језика и књижевности, Соњу Ђуровић, која је радила у прокупачкој Гимназији, у нашем граду је по први пут одржана „Реторијада“. Учествовало је 12 такмичара из прокупачких средњих школа, а победник овог првог надметања у беседништву је ученица Медицинске школе „Др Алекса Савић“ Марија Станковић. Другопласирана је Анастасија Радуловић, док је треће место припало Марији Радовић. Све три учеснице су награђене новчаном наградом, али је само победница понела диплому са именом професорке Ђуровић, која је учила своје ђаке правилном и лепом говорењу, али и томе да буду добри људи.

Такмичари су казивали своје ауторске и историјске беседе, а њихово излагање оцењивао је жири, који се састојао од професора српског језика и књижевности Соње Миљковић, и адвоката Божидара Филиповића и Оливера Ињца.

Приликом оцењивања, жири је посебно водио рачуна о правилном акцентовању, динамици у гласу и ритму у говору, правилном ставу, гестикулацији, оригиналности и контакту са публиком.

Ово такмичење је организовала прокупачка Галерија Фил-арт, под покровитељством Града Прокупља.

Величина слова: