Počela vakcinacija protiv gripa, za dva dana vakcinisano preko 200 građana
17. oktobra 2018.
Izbeglice iz BiH i Hrvatske upoznale se sa načinom otkupa stanova
18. oktobra 2018.
Prikaži sve

Održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

Na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Topličkog upravnog okruga razmatran je Izveštaj o preduzetim preventivnim i operativnim merama za odbranu od grada u ovoj godini.

Komandant Okružnog štaba, Milan Aranđelović, rekao je da  preventivne mere u oblasti odbrane od grada nisu mogle da se sprovode zbog zakonskih propisa.

-U najskorije vreme u proceduru će ući izmena Zakona o protivgradnoj zaštiti koja će jasno odrediti i definisati ciljeve i pravce delovanja u ovoj oblasti. Novim zakonom, pored ostalog, biće regulisano ko kupuje protivgradne rakete i ko će finansirati strelce, rekao je Aranđelović i dodao da je u prethodne tri godine bilo dosta problema u delovanju protivgradne zaštite.

Govoreći o šumskim požarima, on je istakao da na teritoriji Topličkog upravnog okruga u prethodnom periodu nije bilo većih požara, a da su manji, zahvaljujući blagovremenom delovanju jedinica Sektora za vanredne situacije, odnosno vatrogasnih jedinica brzo lokalizovani.

-Od predstavnika lokalnih samouprava dobio sam informaciju da je u toku izbor izvođača za čišćenje seoskih puteva u zimskom periodu na teritoriji sve četiri opštine Topličkog okruga i da će do kraja ovog meseca biti kupljene neophodne količine soli i rizle, izjavio je Aranđelović i naglasio da će komunalna preduzeća Prokuplja, Blaca, Žitorađe i Kuršumlije spremno dočekati period za zimsko čišćenje gradskih ulica.

Veličina slova: