Отворена амбуланта и апотека у кругу компаније Леони
12. септембра 2018.
Прокупачки ђаци путују у Италију
12. септембра 2018.
Прикажи све

Општина и званично власник

Општина Прокупље је куповином парцеле на локацији код Грчког Млина, која је била у власништву Војске Србије, обезбедила услове за несметани приступ бунарима за водоснабдевање приликом одржавања и отклањања евентуалних  кварова на пумпама, као и да би биле обезбеђене зоне санитарне заштите и спречено евентуално загађење.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић истиче да је за ову намену из буџета општине Прокупље издвојено око 45. 000 евра. Овим је  отворена и  могућност проширења капацитета изворишта и евентуално бушење нових бунара како би се остварио максимални капацитет изворишта од око 120 литара воде у секунди.

-На овај корак руководство Општине Прокупље се одлучило, у првом реду због општедруштвеног интереса наше локалне заједнице, јер је водоснабдевање један од елементарних услова квалитета живота грађана – рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић  и нагласио да  је у  раду овог локалног руководства изградња и унапређење инфраструктуре увек приоритет.

На овом подручју налазе се четири бунара за водоснабдевање . Укупни капацитет им је око 70 литара воде у секунди. Дубина бунара креће се од 180 до 220 метара.

Са ових изворишта снабдева се такозвана ниска зона Прокупља, заправо улице Ратка Павловића , 9.октобар и Таткова са попречним улицама, као и улице  Добричка, Церска, и Солунска, али и градска насеља Јабукар, Гарић и приградско насеље Драгања. Бунаре, као део целог система за водоснабдевања наше општине одржава Јавно предузеће „Хаммеум“.

 

 

 

Величина слова: