Најбоље песникиње из Трстеника и Лапова
24. фебруара 2018.
Обележена 101. годишњица Топличког устанка
26. фебруара 2018.
Прикажи све

Отежан саобраћај због снега

Снег који од синоћ пада без прекида на подручју Топличког округа и општине Прокупље  нападао је и до висине од 40 центиметара и још увек пада што додатно отежава посао путарима и ствара  проблеме у саобраћају.

Према инфорнмацијама Предузећа за путеве Ниш, задуженог за чишћење пута првог приоритета од Ниша до Мердара, који једним делом пролази кроз центар Прокупља, на овом путном правцу саобраћај се одвија јако отежано пошто на коловозу има и до три сантиметара утабаног снега.

Како су изјавили у овом предузећу и поред тога да се овај путни правац редовно чисти због снега који непрестано пада на подручју Топличког округа отежано се крећу аутомобили а посебно теретна возила.

Снега има и на путевима другог приоритета у општини Прокупље, па су јутрос због великог снега који на нашем подручју пада готово 24 сата отказани неки поласци према околним селима са аутобуске станице Ниш- експреса. Након рашчишћавања путног правца према селима Доња Речица, Горња Трнава, Шумаровац аутобуски саобраћај се редовно али отежано одвија.

У Прокупљу се због јаких снежних падавина отежано чисте и градске улице а према информацијама из Јавног комуналног предузећа „Хамеум“ од јутрос је на градске улице  бачено осам тона соли.

Како су рекли  у Јавном предузећу за урбанизам и уређење Општине Прокупље чине се напори да сви путни правци буду проходни за саобраћај и наглашавају да су у том циљу ангажовани сви расположиви капацитети фирми за зимско одржавање путева на сеоском подручју општине Прокупље.

 

Величина слова: