Najbolje pesnikinje iz Trstenika i Lapova
24. februara 2018.
Obeležena 101. godišnjica Topličkog ustanka
26. februara 2018.
Prikaži sve

Otežan saobraćaj zbog snega

Sneg koji od sinoć pada bez prekida na području Topličkog okruga i opštine Prokuplje  napadao je i do visine od 40 centimetara i još uvek pada što dodatno otežava posao putarima i stvara  probleme u saobraćaju.

Prema infornmacijama Preduzeća za puteve Niš, zaduženog za čišćenje puta prvog prioriteta od Niša do Merdara, koji jednim delom prolazi kroz centar Prokuplja, na ovom putnom pravcu saobraćaj se odvija jako otežano pošto na kolovozu ima i do tri santimetara utabanog snega.

Kako su izjavili u ovom preduzeću i pored toga da se ovaj putni pravac redovno čisti zbog snega koji neprestano pada na području Topličkog okruga otežano se kreću automobili a posebno teretna vozila.

Snega ima i na putevima drugog prioriteta u opštini Prokuplje, pa su jutros zbog velikog snega koji na našem području pada gotovo 24 sata otkazani neki polasci prema okolnim selima sa autobuske stanice Niš- ekspresa. Nakon raščišćavanja putnog pravca prema selima Donja Rečica, Gornja Trnava, Šumarovac autobuski saobraćaj se redovno ali otežano odvija.

U Prokuplju se zbog jakih snežnih padavina otežano čiste i gradske ulice a prema informacijama iz Javnog komunalnog preduzeća „Hameum“ od jutros je na gradske ulice  bačeno osam tona soli.

Kako su rekli  u Javnom preduzeću za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje čine se napori da svi putni pravci budu prohodni za saobraćaj i naglašavaju da su u tom cilju angažovani svi raspoloživi kapaciteti firmi za zimsko održavanje puteva na seoskom području opštine Prokuplje.

 

Veličina slova: