ИН МЕМОРИАМ: Ратко Зечевић (1951-2018) Отишао велики интелектуалац и родољуб
11. септембра 2018.
Општина и званично власник
12. септембра 2018.
Прикажи све

Отворена амбуланта и апотека у кругу компаније Леони

У присуству генералног директора компаније Леони Клеменса Сакса са сарадницима, шефа департмана за инвестиције Министарства привреде Бранислава Пејчића, начелника Топличког управног округа Милана Аранђеловића, председника Општине Прокупље Александра Симоновића, директора Апотеке Златана Миљковића, Дома здравља Зорице Момчиловић и Опште болнице „Др Алекса САвић“ Сњежана Арсић са сарадницима, у кругу фабрике, данас је отворена амбуланта и апотека.

Отварање ових здравствених установа у кругу компаније је прво које је једна страна компанија отворила у Србији.

-Ми сваког дана настојимо да урадимо нешто ново и лепше за наше раднике. Отварање амбуланте и апотеке је још један корак у сагледавању потреба радника. Ово је прва фабрика Леони-ја у Србији где имамо комбиновано отварање здравствених установа, изјавио је генерални директор Сакс и додао да у амбуланти постоји пријемна соба, соба за лекаре, купаоница и соба за интервенције.

Он подвлачи да је здрав човек срећан и задовољан, а самим тим и добар радник који може привређивати.

Према његовим речима овај пројекат не би могао да се тако брзо реализује да није било свестране сарадње са локалном самоуправом и здравственим установама.

Сакс је напоменуо да већ сада постоји идеја да се у кругу фабрике отвори и обданиште.

Заменик генералног директора Ана Пешић је подвукла да у прокупачкој фабрици сада ради око 2.500 радника, а да би у наредних осам месеци требало да се запосли још 500 радника.

-Оно што сам видео овде је пример који треба да следе највеће, не само иностране, већ и домаће компаније. Добра сарадња менаџмента компаније, руководства локалне самоуправе и здравствених установа дали су један позитиван, прихватљив и добар пример другим привредним субјектима у Србији, рекао је шеф департмана за инвестиције у Министарству привреде Бранислав Пејчић.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је подвукао да је ово највећи привредни субјекат на територији, не само прокупачке општине, наго и целе Топлице.

-Компанија Леони се до сада показала као јако одговорна друштвена компанија. Сарадња са овом немачком компанијом у протеклим годинама била је на високом нивоу. Сви пројекти који су имали за циљ проширење капацитета и отварање нових радних места, побољшање услова и унапређење рада запослених, имали су подршку локалне самоуправе, рекао је он и додао да му је изузетно драго што је компанија Леони прва у Прокупљу и Србији где су отворене ове две здравствене установе.

Симоновић је истакао да ће они у потпуности подржати идеју менаџмента компаније за отварање вртића у кругу фабрике.

Директор Апотеке Златан Миљковић напомиње да му је изузетно драго да је у прокупачкој компанији направљен пионирски корак отварањем амбуланте и апотеке у кругу фабрике када су у питању иностране компаније у Србији.

-Циљ менаџмента Апотеке Прокупље у задњих неколико година је унапређење здравствене заштите коју корисницима пружа ова установа. До сада смо отворили четири нове и у потпуности реконструисали три апотеке. У компанији Леони отворена је пета апотека и то је веома значајно за све раднике фирме, изјавио је Миљковић.

Директор прокупачког Дома здравља Зорица Момчиловић наглашава да се отварањем здравствених установа у кругу фабрике здравствена заштита приближила, не само радницима, већ и њиховим брачним друговима.

-Компанија Леони запошљава велики број радника чији просек старости износи око 35 година. То је изузетано велики и значајан радни потенцијал и због тога отварање амбуланте и апотеке има своју непроцењиву вредност. Здравствани радници ће кроз превентивне и систематске прегледе, здравствено васпитне, едукативне и промотивне активности настојати да унапреде здравље запослених, нагласила је Момчиловић и подвукла да само здрав и задовољан радник може дати пун допринос на свом радном месту.

Величина слова: