Од Кабинета министра без портфеља преко 14,5 милиона за реконструкцију објекта „Радост“ и формирање Центра за породицу у Прокупљу
17. априла 2019.
Мењају се дотрајале водоводне цеви у Прокупљу, Копривица: циљ-побољшати водоснабдевање
18. априла 2019.
Прикажи све

Отворена изложба слика „Имагинарни предели“ Владана Ранђеловића у Галерији “Божа Илић”

Изложба слика „Имагинарни предели“, аутора Владана Ранђеловића, истакнутог сликара и доцента Факултета уметности у Нишу, отворена је данас у Галерији “Божа Илић”.

Изложбу је, у присуству великог броја познаваоца и љубитеља ликовне уметности, отворила члан Градског већа задужена за културу Милица Ерић, која се захвалила уметнику што је прокупачкој ликовној публици приредио задовољство јер ће имати прилике да ужива у његовим сликама.

Обраћајући се присутнима, сликар Владан Ранђеловић је рекао да је одувек тежио класичном сликарству у коме види савршенство ликовног покрета и импресије, па је и у серији слика које су се сада нашле пред Прокупчанима, приказао заправо класичне пејзаже са помало необичним приступом кроз кубистичке линије и наглашене колорите.

Такође се сетио и прве изложбе коју је пре двадесетак година отворио у Прокупљу за, како је рекао тада а данас поновио, постојану прокупачку публику са истанчаним укусом за сликарство.

О Ранђеловићевим уљима на платну, на којима су представљени занимљиви пејзажи јасног колорита и чистих правих линија, говорио је и историчар уметности Драган Поповић.

Он је рекао да се ради о добро познатом уметнику који је већ два пута излагао своја дела у прокупачкој Галерији и био учесник Ликовне колоније „Божа Илић“.

-Владан Ранђеловић својим сликама привлачи пажњу јер поседује довољну дозу оригиналности која га издваја из мора сликара који стварају на југу Србије и шире, рекао је Поповић и додао да је ова трећа његова изложба интересантан уметнички „хепенинг“ штафелајског сликарства.

Поповић је нагласио да се ради о уметнику који је окренут природи, па се неретко на његовим платнима могу видети птице, инсекти, али и пејзажи окупани светлошћу, зеленилом и свим бојама природе.

Изложбу “Имагинарни предели”, публика ће имати прилике да погледа сваког радног дана у Галерији „Божа Илић” у Прокупљу.

Величина слова: