Od Kabineta ministra bez portfelja preko 14,5 miliona za rekonstrukciju objekta „Radost“ i formiranje Centra za porodicu u Prokuplju
17. aprila 2019.
Menjaju se dotrajale vodovodne cevi u Prokuplju, Koprivica: cilj-poboljšati vodosnabdevanje
18. aprila 2019.
Prikaži sve

Otvorena izložba slika „Imaginarni predeli“ Vladana Ranđelovića u Galeriji “Boža Ilić”

Izložba slika „Imaginarni predeli“, autora Vladana Ranđelovića, istaknutog slikara i docenta Fakulteta umetnosti u Nišu, otvorena je danas u Galeriji “Boža Ilić”.

Izložbu je, u prisustvu velikog broja poznavaoca i ljubitelja likovne umetnosti, otvorila član Gradskog veća zadužena za kulturu Milica Erić, koja se zahvalila umetniku što je prokupačkoj likovnoj publici priredio zadovoljstvo jer će imati prilike da uživa u njegovim slikama.

Obraćajući se prisutnima, slikar Vladan Ranđelović je rekao da je oduvek težio klasičnom slikarstvu u kome vidi savršenstvo likovnog pokreta i impresije, pa je i u seriji slika koje su se sada našle pred Prokupčanima, prikazao zapravo klasične pejzaže sa pomalo neobičnim pristupom kroz kubističke linije i naglašene kolorite.

Takođe se setio i prve izložbe koju je pre dvadesetak godina otvorio u Prokuplju za, kako je rekao tada a danas ponovio, postojanu prokupačku publiku sa istančanim ukusom za slikarstvo.

O Ranđelovićevim uljima na platnu, na kojima su predstavljeni zanimljivi pejzaži jasnog kolorita i čistih pravih linija, govorio je i istoričar umetnosti Dragan Popović.

On je rekao da se radi o dobro poznatom umetniku koji je već dva puta izlagao svoja dela u prokupačkoj Galeriji i bio učesnik Likovne kolonije „Boža Ilić“.

-Vladan Ranđelović svojim slikama privlači pažnju jer poseduje dovoljnu dozu originalnosti koja ga izdvaja iz mora slikara koji stvaraju na jugu Srbije i šire, rekao je Popović i dodao da je ova treća njegova izložba interesantan umetnički „hepening“ štafelajskog slikarstva.

Popović je naglasio da se radi o umetniku koji je okrenut prirodi, pa se neretko na njegovim platnima mogu videti ptice, insekti, ali i pejzaži okupani svetlošću, zelenilom i svim bojama prirode.

Izložbu “Imaginarni predeli”, publika će imati prilike da pogleda svakog radnog dana u Galeriji „Boža Ilić” u Prokuplju.

Veličina slova: