Поклон младих сликара свом граду
17. јула 2018.
Ситуација на терену стабилна
17. јула 2018.
Прикажи све

Отворена ликовна колонија „Божа Илић“

У галерији „Божа Илић“ у Прокупљу данас је отворена 21. ликовна колонија која се више од две деценије одржава у част великог сликара из Топлице, Боже Илића.

Отварању ове традиционалне ликовне колоније присуствовали су представници локалне самоуправе, већница за културу Милица Ерић, директори установа културе, сликари, уметници, грађани Прокупља.

-Данас је почела  21. ликовна колонија „Божа Илић“ која ће се по први пут одржати овде у  галерији Народног музеја „Топлица“ која носи име нашег великог сликара. Током претходних одржаних колонија уметници су  стварали у природном окружењу, на Белом Камену, Конџељу, Јастрепцу, а ове године смо одлучили да сликаре и њихово стваралаштво приближимо грађанима. Овде на градском шеталишту грађани ће имати прилику да разговарају са сликарима и да виде нове слике у току њиховог настајања, рекао је директор Народног музеја „Топлица“ Дарко Жарић.

Након званичног отварања 21. ликовне колоније „Божа Илић“, представници локалне самоуправе, директори установа културе и сликари , одали су почаст и положили цвеће на споменик сликару Божи Илићу, који се налази на платоу у подножју Хисара.

Величина слова: