Poklon mladih slikara svom gradu
17. jula 2018.
Situacija na terenu stabilna
17. jula 2018.
Prikaži sve

Otvorena likovna kolonija „Boža Ilić“

U galeriji „Boža Ilić“ u Prokuplju danas je otvorena 21. likovna kolonija koja se više od dve decenije održava u čast velikog slikara iz Toplice, Bože Ilića.

Otvaranju ove tradicionalne likovne kolonije prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, većnica za kulturu Milica Erić, direktori ustanova kulture, slikari, umetnici, građani Prokuplja.

-Danas je počela  21. likovna kolonija „Boža Ilić“ koja će se po prvi put održati ovde u  galeriji Narodnog muzeja „Toplica“ koja nosi ime našeg velikog slikara. Tokom prethodnih održanih kolonija umetnici su  stvarali u prirodnom okruženju, na Belom Kamenu, Kondželju, Jastrepcu, a ove godine smo odlučili da slikare i njihovo stvaralaštvo približimo građanima. Ovde na gradskom šetalištu građani će imati priliku da razgovaraju sa slikarima i da vide nove slike u toku njihovog nastajanja, rekao je direktor Narodnog muzeja „Toplica“ Darko Žarić.

Nakon zvaničnog otvaranja 21. likovne kolonije „Boža Ilić“, predstavnici lokalne samouprave, direktori ustanova kulture i slikari , odali su počast i položili cveće na spomenik slikaru Boži Iliću, koji se nalazi na platou u podnožju Hisara.

Veličina slova: