Још има места на Високој пољопривредно-прехрамбеној школи струковних студија
15. јула 2019.
На Топлици одржано такмичење спортских риболоваца из целе Србије
15. јула 2019.
Прикажи све

Отворена ликовна радионица „Топлички мотиви“

Отварањем ликовне радионице „Топлички мотиви“, коју  организује Културно образовни центар, данас су у Дому културе званично почеле свечаности поводом обележавања градске славе Свети Прокопије.

-Ово је четврта година како организујемо ову радионицу. Раније су учесници били прокупачки средњошколци, а сада су овде они који су се већ определили за уметничке школе. Ова радионица је дала веома добре резултате и надамо се да ће у годинама које долазе да прерасте у колонију, рекла је директорка Културно образовавног центра Љиљана Красић.

Она је истакла да радови, који настану у радионици, остају у трајном власништву ове установе културе.

Прокупчанка Надежда Ристић је на првој години Академије примењених уметности у Нишу и први пут учествује у колективном сликању.

-Одмалена волим да цртам и сликам. Ово је мој замишљени пејзаж.  Драго ми је да сам овде и да ћу стварати са људима, који као и ја, воле сликарство. Моја жеља је одувек била да студирам оно што волим и на моју велику срећу ми се и испунила. Сматрам да је увек и само битно то да истрајете и трајете у ономе што вам иде од руке и у чему ће ваши резултати бити добри, поручила је учесница ове радионице Надежда Ристић.

И Мирко Ранђеловић се сложио са својом старијом колегеницом и истакао да је веома задовољан јер је уписао средњу Уметничку школу у Лесковцу и да ужива док учи и ради оно што највише воли, баш као и сада у радионици „Топлички мотиви“.

Поред њих двоје, учесници овогодишње радионице су и Коста Тодоровић, Младен Анђелковић и Нина Благотић. Они ће у радионици  стварати до петка, 19. јула.

Величина слова: