КУД „Абрашевић“ обележио славу Ђурђевдан
7. маја 2018.
Почиње Недеља Црвеног крста
7. маја 2018.
Прикажи све

Пакети са храном за најугроженије сеоске становнике

Екипа Црвеног крста Прокупље данас је обишла становнике села Крушевица и том приликом најугроженијим домаћинствима уручила пакете са храном.

Акција поделе хуманитарних пакета организована је под покровитељством Општине Прокупље која је издвојила средства за набавку основних животних намирница и њоме ће бити обухваћено 300 најугроженијих породица на сеоском подручју.

–  У наставку акције наше екипе обилазиће и друга удаљена прокупачка села, како би угроженим породицама доставили пакете са храном. Помоћ је увек добродошла посебно старим и болесним лицима која нису у могућности да обезбеде најпотребније животне намирнице. У нашој екипи су и волонтери који су студенти медицине, као и ученици Медицинске школе, па је ово прилика да становници удаљених села провере своје здравље, али и да поразговарају са њима и добију корисне здравствене савете, наводе надлежни у Црвеном крсту Прокупље.

Становници овог удаљеног села  истичу да им много значи када помоћ стигне до кућног прага и зато су веома захвални локалној самоуправи и Црвеном крсту. Како кажу, највише им значи када знају да постоји неко ко брине о њима.

Величина слова: