KUD „Abrašević“ obeležio slavu Đurđevdan
7. maja 2018.
Počinje Nedelja Crvenog krsta
7. maja 2018.
Prikaži sve

Paketi sa hranom za najugroženije seoske stanovnike

Ekipa Crvenog krsta Prokuplje danas je obišla stanovnike sela Kruševica i tom prilikom najugroženijim domaćinstvima uručila pakete sa hranom.

Akcija podele humanitarnih paketa organizovana je pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje koja je izdvojila sredstva za nabavku osnovnih životnih namirnica i njome će biti obuhvaćeno 300 najugroženijih porodica na seoskom području.

–  U nastavku akcije naše ekipe obilaziće i druga udaljena prokupačka sela, kako bi ugroženim porodicama dostavili pakete sa hranom. Pomoć je uvek dobrodošla posebno starim i bolesnim licima koja nisu u mogućnosti da obezbede najpotrebnije životne namirnice. U našoj ekipi su i volonteri koji su studenti medicine, kao i učenici Medicinske škole, pa je ovo prilika da stanovnici udaljenih sela provere svoje zdravlje, ali i da porazgovaraju sa njima i dobiju korisne zdravstvene savete, navode nadležni u Crvenom krstu Prokuplje.

Stanovnici ovog udaljenog sela  ističu da im mnogo znači kada pomoć stigne do kućnog praga i zato su veoma zahvalni lokalnoj samoupravi i Crvenom krstu. Kako kažu, najviše im znači kada znaju da postoji neko ko brine o njima.

Veličina slova: