Литерарни конкурс за ученике
14. септембра 2018.
Недеља богата културом
14. септембра 2018.
Прикажи све

Почела берба грожђа

У прокупачким виноградима, који се према информацији Одељења за пољопривреду Општинске управе  Општине Прокупље простиру на површини већој од 123 хектара, кренула је берба раних сорти грожђа.

Почетак бербе у виноградима Драгана Малетића у Великој Плани посетио је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је рекао да са родом и квалитетом грожђа виноградари могу бити у потпуности задовољни.

-Како се уз примену свих агротехничких и заштитних мера и природних потенцијала може добити добар и квалитетан пољопривредни производ може се видети у винограду пољопривредног газдинства Драгана Малетића. Овогодишњи род грожђа је један од најбољих у последњих неколико година, изјавио је Пауновић и додао да је добро што се овом граном пољопривреде почео бавити све већи број младих и што се површине под виновом лозом из године у годину повећавају.

Виноградар  Драган Малетић напомиње да просечан род грожђа по једнојм чокоту износи око осам килограма.

-Да би се добио добар род потребно је користити стајњак, благовремено обавити заштиту и применити све агротехничке мере, рекао је он и додао да су ове године временске прилике ишле на руку виноградарима.

Очекује се да берба грожђа на плантажама Топличких винограда у селу Гојиновац, који се простиру на површини од 50 хектара, почне за неколико дана.

Величина слова: