Обележен Дан борца
4. јула 2018.
Почела расподела пензионерских картица
5. јула 2018.
Прикажи све

Почело асфалтирање Појатске улице

Почетак радова на асфалтирању Појатске улице обишли су начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, помоћник председника Општине Прокупље задужен за рад са месним заједницама Владица Младеновић и члан Општинског већа за инфраструктуру Општине Прокупље Филип Јовановић.

-Да је наш град постао велико градилиште могу се уверити сви његови становници. Многобројни радови на асфалтирању, адаптацији и реконструкцији путне, водоводне и канализационе мреже изводе се у градским и сеоским срединама, изјавио је Филип Јовановић и додао да су земљани радови у Појатској улици кренули у другој половини априла.

Према његовим речима, неуобичајено лоше временске прилике за ово доба године, нису дозвољавале да се радови у овом делу града заврше у планираном року.

-Изузетно велики обим послова требало је урадити да би се кренуло са завршним радовима. Због конфигурације земљишта на појединим местима изграђени су и потпорни зидови, рекао је Јовановић и нагласио да дужина улице која се асфалтира износи 300 метара и да је за ове радове из општинског буџета издвојено 10 милиона динара.

Он је истакао да ће се асфалтирање целе улице завршити у наредна два дана.

Владица Младеновић је нагласио да све оно што актуелно руководство локалне самоуправе,  на зборовима грађана и мештана у градским и сеоским срединама обећа и планира да уради, за веома кратко време и реализује.

Мештанин Слободан Тротер још не може да верује да сада пред кућни праг има асфалтирану улицу.

-Пре 37 година направио сам кућу у овој улици. Многа обећања у претходне три деценије, која смо добијали  да ће и наша улица бити асфалтирана, нису испуњена. Много ми је драго да је од обећања актуелног руководства о уређењу и ове улице, до саме реализације, прошло веома кратко време, истакао је задовољни становник Појатске улице.

Његов комшија Владимир Величковић наглашава да ће се новом изгледу улице обрадовати сви његови становници.

-Изградњу канализационе и водоводне мреже смо сами финансирали. За нас много значи да се ови радови финансирају из буџета локалне самоуправе, јер сами не бисмо могли то да завршимо. Захваљујемо се Општини Прокупље што ћемо имати асфалт, као што га имају и улице у центру града, нагласио је Величковић и похвалио рад локалне самоуправе, изразивши наду да ће једнога дана све улице Прокупља, бити асфалтиране и уређене, јер то подједнако заслужују сви грађани.

Величина слова: