Кренули радови у Појатској улици
30. априла 2018.
Нови програм Европске уније за економски развој
3. маја 2018.
Прикажи све

Почиње мајски део програма Драинчевих сусрета

Књижевна манифестација „Драинчеви сусрети песника“, ове године  ће бити одржана по 49. пут. Мајски део програма ове манифестације ће почети 3.маја у 14 сати полагањем цвећа на Драичев гроб у Београду. Истог дана у Удружењу књижевника Србије у 15 и 30 биће одржан музичко-сценски програм Драинцу у част, а потом и промоција издаваштва прокупачке Народне библиотеке „Раде Драинац“. У овом предстваљању учествоваће Драган Огњановић, Зоран Цетковић, Миливоје Крстић и Мирољуб Вукадиновић.

Нове књиге топличких писаца, такође у Удружењу књижевника у Београду, биће представљене у 16 сати.

Први, мајски део ове књижевне манифестације биће настављен у Прокупљу 4. маја у Народној библиотеци „Раде Драинац“ у 17 и 30 музичко-сценским програмом, а трибина  „Ко су најбољи српски песници 21. века“ биће одржана у 18 сати. На њој ће говорити доктор Драган Бошковић и магистар Јелена Младеновић.

После ове трибине, поштоваоци Драинчевог дела, имаће прилику да присуствују песничкој вечери, „Клуб 44“  од 19 сати. На њој ће учествовати Немања Драгаш, Владимир Стојчић, Андрија Б. Јовановић, Јана Алексић, Спасоје Јоксимовић, Милица Миленковић, Тамара Хрин и Маја Сопар.

Мајски део програма „Драинчевих сусрета“ завршава се 8. маја дружењем песника за децу Стевана Милошевића, Горана Новакова и Срђана Живковића са школарцима.

Величина слова: