Krenuli radovi u Pojatskoj ulici
30. aprila 2018.
Novi program Evropske unije za ekonomski razvoj
3. maja 2018.
Prikaži sve

Počinje majski deo programa Drainčevih susreta

Književna manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“, ove godine  će biti održana po 49. put. Majski deo programa ove manifestacije će početi 3.maja u 14 sati polaganjem cveća na Draičev grob u Beogradu. Istog dana u Udruženju književnika Srbije u 15 i 30 biće održan muzičko-scenski program Draincu u čast, a potom i promocija izdavaštva prokupačke Narodne biblioteke „Rade Drainac“. U ovom predstvaljanju učestvovaće Dragan Ognjanović, Zoran Cetković, Milivoje Krstić i Miroljub Vukadinović.

Nove knjige topličkih pisaca, takođe u Udruženju književnika u Beogradu, biće predstavljene u 16 sati.

Prvi, majski deo ove književne manifestacije biće nastavljen u Prokuplju 4. maja u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 17 i 30 muzičko-scenskim programom, a tribina  „Ko su najbolji srpski pesnici 21. veka“ biće održana u 18 sati. Na njoj će govoriti doktor Dragan Bošković i magistar Jelena Mladenović.

Posle ove tribine, poštovaoci Drainčevog dela, imaće priliku da prisustvuju pesničkoj večeri, „Klub 44“  od 19 sati. Na njoj će učestvovati Nemanja Dragaš, Vladimir Stojčić, Andrija B. Jovanović, Jana Aleksić, Spasoje Joksimović, Milica Milenković, Tamara Hrin i Maja Sopar.

Majski deo programa „Drainčevih susreta“ završava se 8. maja druženjem pesnika za decu Stevana Miloševića, Gorana Novakova i Srđana Živkovića sa školarcima.

Veličina slova: