Пакети са храном за најугроженије сеоске становнике
7. маја 2018.
Српски лекари у топличком крају
7. маја 2018.
Прикажи све

Почиње Недеља Црвеног крста

Поводом  Светског дана Црвеног крста 8. маја и Недеље Црвеног крста од 8. до 15. маја, волонтери и запослени у Црвеном крсту Прокупље припремили су програм  обележавања који се ове године спроводи под слоганом  „Свуда за сваког.“

На Тргу топличких јунака, сутра у 12 сати биће одржана презентација свих  активности које су  до сада спроведене и које су промовисале идеје и принципе рада ове организације у Прокупљу.

У наставку обележавања Недеље Црвеног крста, организоване су бројне трибине и предавања на тему трговине људима, акција добровољног давања крви, додела награда, посета прокупачком породилишту и подела пакета за бебе рођене у Недељи црвеног крста.

На Светски дан Црвеног крста потребно је истаћи залагање и несебично давање пркупачких волонтера. Њихово учешће у бројним хуманитарним акцијама показује колико су предани својим принципима. Посебно треба истаћи залагање волонтера  у пружању помоћи угроженим  ромским домаћинствима у мартовским поплавама  и њихово даноноћно дежурство у привременом прихватном центру у згради Соколане.

 

 

Величина слова: