Најбољи рецитатори учествују на Окружном такмичењу
30. марта 2018.
Упис првака почиње у понедељак
30. марта 2018.
Прикажи све

Почиње пролећна сетва

На територији Општине Прокупље почиње пролећна сетва током које ће бити засејано  око 2.870 хектара. Највеће површине од  2.340 хектара,  као и претходних година, заузеће  кукуруз. Јечам  ће бити посејан на површини од 260, овас на  200, а тритикала на 70 хектара.

Ратари на подручју прокупачке општине почињу  са припремом земљишта и ђубрењем  вештачким  ђубривом  како би што пре кренули са сетвеним радовима.

-Повољне временске прилике и довољне количине влаге у земљишту иду на руку ратарима па  чим температура  земљишта у сетвеном слоју буде веће од  10 степени ратари могу да крену са сетвом, истичу пољопривредни стручњаци и за ђубрење препоручују искључиво  минерална ђубрива КАН и  УРЕА који повећавају приносе и до 30 одсто.

У прокупачким пољопривредним апотекама највише су заступљена семена  Института за кукуруз Земун Поље и Института за ратарство и повртарство из Новаг Сада а ратарима се препоручује да због суше сеју хибриде раних група зрења.

Саветодавци из Пољопривредно стручне службе Општине Прокупље користе прилику да обавесте пољопривреднике, да захтеве за доделу субвенција за биљну производњу, у износу од 4.000 динара по хектару, могу да поднесу на шалтеру Управе за трезеор у Прокупљу сваког радног дана све до 30.априла.

Величина слова: